Acreditare Centru de formare pentru asistenți medicali – SAJ Bihor

Acreditare Centru de formare pentru asistenți medicali – SAJ Bihor

 

                 Miercuri, 18 august 2023, Serviciul de Ambulanță Județean Bihor a autorizat și acreditat Centrul de formare pentru asistenți medicali.

                 Centrul de formare va avea rolul pregătirii asistenților medicali din cadrul serviciului de ambulanță din județul Bihor, dar și din cadrul altor servicii de ambulanță din țară, în vederea obținerii atestatului de medicină de urgență.

                 Comisia pentru evaluare a fost formată din medici și asistenți medicali din cadrul UPU SMURD Bihor, UPU SMURD Arad și UPU SMURD Timișoara, fiind testate abilitățile de predare a unui curs în domeniul asistenței medicale de urgență, dar și cunoștințele practice, precum suportul vital de bază adult și copil, suportul vital avansat la adult, managementul infarctului miocardic și al accidentului vascular cerebral, urgențe respiratorii în cazul minorilor, situații cu privire la diverse traume (tehnica imobilizării fracturilor, managementul pacientului politraumatizat, etc).

                 Centrul de formare pentru asistenți medicali dispune de toate condițiile necesare unor săli de curs, precum elementele specifice de videoproiectare, asigurare sistem audio-video pentru susținerea de prezentări și cursuri de specialitate, precum și manechine specifice simulării diferitelor cazuri și tehnici din medicina de urgență, alături de aparatura medicală specifică, prezentă pe autosanitare.

                 Atestarea Centrului de formatori pentru asistenți medicali, vine ca un rezultat al managementului Serviciului de Ambulanță Județean Bihor, formată din dr. Venter Liciniu Cătălin, manager general, dr. Negrini Sever Cornelius, director medical, precum și asistent medical principal Gencsi Laszlo, asistent șef.

                 „Suntem conștienți de necesitatea pregătirii constante în domeniul medicinei de urgență, știind totodată eforturile pe care colegii noștri le fac pentru a participa la conferințele și cursurile de specialitate, în vederea actualizării cunoștințelor și noilor tehnici medicale. Din acest motiv, am demarat discuțiile și procedurile necesare pentru a pune bazele acestui centru în județul Bihor, sprijinindu-ne astfel colegii, atât din județul nostru, cât și din cele limitrofe.” –  Dr. Venter Liciniu, manager general SAJ Bihor.

                 „Mă bucură faptul că ideea acestui Centru a prins contur și începând de astăzi, numără 12 colegi, 3 medici și 9 asistenți medicali, care cu dedicare vor fi prezenți în mijlocul colegilor noștri prin cursuri de specialitate în vederea pregătirii lor profesionale continue.” – Dr. Negrini Sever Cornelius, director medical SAJ Bihor.

Materiale de presa gasiti la acest LINK